Popravilo zaganjalnikov

BREZ ZAGANJALNIKA NI PRIŽIGA MOTORJA

Vsak motor z notranjim izgorevanjem za zagon potrebuje brezhibno delujoč zaganjalnik. Ta naprava prek krmilja požene motor in tako sproži delovanje motorja pod lastno močjo.

Avtoelektrika Horvat svetuje

Svetujemo vam, da s ključem vozilo zaganjate največ pet sekund. Tako zmanjšate možnost okvare vitalnih delov zaganjalnika.

NAJPOGOSTEJŠE TEŽAVE Z ZAGANJALNIKOM

Uspešno popravilo zaganjalnika je odvisno od dobre diagnostike, saj so vzroki za težave različni. Se zaganjalnik ne odziva? Se ne vrti dovolj hitro, da bi zagnal motor? Se motor zaganja v sunkih? Se zaganjalnik ne ugasne, ko motor že teče? Avtoelektrika Horvat bo našla vzrok napake in ga odpravila.

Slaba električna povezava

Za težave pri zagonu motorja je kriva slaba električna povezava z akumulatorjem. Težava je lahko v akumulatorju. Napako je možno odpraviti z menjavo akumulatorja. Če ni težava v akumulatorju, je lahko v alternatorju, kateri ne polni akumulatorja.

Obraba in poškodbe

Napake se lahko pojavijo tudi zaradi poškodovane električne napeljave. Velikokrat najdemo napako v stikalu za zagon. Za okvaro zaganjalnika so pogosto krive tudi obrabljene ščetke ali zagonski zobnik, poškodbe komutatorja, napake na navitju, mehanske poškodbe ohišja ali gredi. Za popravilo zaganjalnika je včasih dovolj, da obnovimo vitalne dele. Sicer moramo zaganjalnik zamenjati.

IMATE TEŽAVE Z ZAGANJALNIKOM?

Pripeljite vozilo k Avtoelektriki Horvat. Opravili bomo natančno diagnostiko. Če je težava v zaganjalniku, jo bomo zanesljivo odpravili.

NE IZGUBLJAJTE ČAS
PREPUSTITE DIAGNOZO IN POPRAVILO AVTOELEKTRIKI HORVAT

Pozorno bomo pregledali zaganjalnik vašega avtomobila in ocenili, ali ga lahko popravimo in obnovimo ter mu podaljšamo življenjsko dobo. Nudimo popravilo in obnovo vseh tipov zaganjalnikov.

Kadar so okvare prevelike, vam svetujemo nakup novega kakovostnega zaganjalnika, ga dobavimo in skrbno vgradimo. Avtoelektrika Horvat poskrbi, da se bo motor vašega avtomobila ponovno brezhibno zagnal in vaše vozilo varno odpeljalo.

+38641716065 info@avtoelektrika-horvat.com