Popravilo klimatske naprave

UŽIVAJTE MED VOŽNJO V DOBRI KLIMI

Brezhibno delujoča klimatska naprava v avtomobilu vam udobje med vožnjo še poveča. V poletni vročini hladi kabino, v zimskem mrazu hitro odrosi vetrobransko steklo. Avtoklima za nemoteno delovanje potrebuje dovolj plina za hlajenje zraka v vozilu. Sistem mora dobro tesniti, da plin ne uhaja.

Avtoelektrika Horvat svetuje

Puščanje klimatske naprave lahko privede do okvare kompresorja in stroški popravila se bodo znatno povišali. Redno vzdržujte avtoklimo. Če se pojavijo težave s klimo, vam svetujemo obisk strokovnjaka.

POGOSTE TEŽAVE Z AVTOKLIMO

Ko klima ne deluje tako, kot bi morala, vpliva na naše udobje med vožnjo in na vaše zdravje. Nepravilno delovanje klime boste hitro sami zaznali. V vročih poletnih dneh vas ne bo hladila. V zimskih dneh pa bodo zaradi pokvarjene klime okna v vašem vozilu ostala zarošena.

Poleti ne hladi, pozimi ne odrosi

Če je moč hlajenja klime šibkejša, po vsej verjetnosti ni dovolj plina ali pa je naprava začela puščati. Tesnjenje klime preverjamo s pomočjo naprave za polnjenje klime. Ko ugotovimo, kje pušča, odpravimo napako in napolnimo klimatsko napravo.

Neprijetne vonjave

Potrebujete servis avtomobilske klimatske naprave. Zaradi neprijetnih vonjav ni ogroženo le vaše udobje, temveč predvsem vaše zdravje. Bakterije, ki se nakopičijo zaradi zadrževanja vlage, odpravimo z dezinfekcijo klimatskega sistema in prezračevalnih kanalov, ter menjavo filtra kabine.

Oslabljen pretok zraka

Zamašen ali umazan zračni filter zmanjša pretok zraka v kabino skozi ventilator. Uparjalnik se zato ne hladi, ampak pregreva. Avtoklima izgubi optimalno hladilno moč. Dotrajan kabinski zračni filter prepušča alergene in druge škodljive snovi in organizme. Kakovost zraka v potniški kabini vam povrnemo z zamenjavo kabinskega zračnega filtra.

IMATE TEŽAVE Z AVTOKLIMO?

Pripeljite vozilo k Avtoelktriki Horvat. Ne pustite, da vas pozimi zebe in vam je poleti prevroče. Avtoelektrika Horvat poskrbi za pravo klimo.

NAJ VAS NE PRESENETITA VROČINA ALI MRAZ
OBIŠČITE AVTOELEKTRIKO HORVAT

Izkušeni serviserji Avtoelektrike Horvat pregledamo klimatski sistem in poskrbimo za popravilo avtoklime. Preverimo tesnila, odkrijemo mesto puščanja in popravimo klimatsko napravo v vašem avtomobilu.

PLIN R1234yf

Klime polnimo tudi s plinom R1234yf, ki manj vpliva na globalno segrevanje. Plin R1234yf uporabljajo vsi avtomobili, izdelani po 1. januarju 2017. Ponosni smo, da smo opravili ustrezno usposabljanje in pridobili novo servisno postajo, da lahko klimatske naprave polnimo v skladu s predpisi.

DEZINFEKCIJA

Dobavljamo in vgrajujemo kakovostne kabinske zračne filtre prašnih delcev in učinkovito dezinficiramo celoten klimatski in zračni sistem.

POPRAVILO ALI NOVA KLIMA

Dobavimo nove ali popravimo in obnovimo dele kompresorja in drugih delov klimatskega sistema. Zamenjamo hladilnike gretja in kondenzatorje avtoklime, uparjalnike in pečke gretja, motorčke in lopute gretja. Tako poskrbimo tudi za obnovo kabinskih ventilatorjev.

+38641716065 info@avtoelektrika-horvat.com