Popravilo in programiranje avtoključev

AVTOMOBILSKI KLJUČ
MAJHNA NAPRAVA S KLJUČNO VLOGO

Sodobni avtomobilski ključ je večnamenski instrument, ki ne služi le za kontakt in zagon avtomobila. Opremljen je tudi z daljinskim upravljalnikom za odklepanje in zaklepanje vrat in prtljažnika, avtomobilskim alarmom in imobilizatorjem za kodno varovan vžig motorja, ki okrepi zaščito vašega avtomobila pred nepridipravi. Vse to se skriva v ohišju vašega ključa.

Avtoelektrika Horvat svetuje

Izguba avtoključa lahko povzroči številne preglavice. Če vam je ostal le še en ključ, vam svetujemo, da čim prej poskrbite za izdelavo rezervnega avtoključa. Izdelava novega avtoključa pri pooblaščenih prodajalcih avtomobilov namreč predstavlja kar velik strošek. Poleg tega boste na nov ključ morali čakati tudi do več tednov.

POGOSTE TEŽAVE Z AVTOKLJUČI

Avtoključ vam lahko zaradi nepravilnega delovanja ali celo kraje povzroči nemalo preglavic. Največkrat bodo vaše težave hitro rešene, če se obrnete na strokovnega serviserja. Preberite si nekaj glavnih težav, ki jih lahko imate z avtoključem.

Prazna baterija

Elektronski avtomobilski ključ deluje na baterijo. Ko se izprazni, jo moramo zamenjati, sicer ne moremo zagnati motorja.

Izguba ali kraja

Majhen ključ je lahko velik problem, če ga izgubite ali vam ga ukradejo. Ključ do novega je identifikacijska številka vašega vozila (VIN). Najdete jo v navodilih za uporabo ali na kovinski ploščici na vozilu. Na podlagi te številke lahko strokovnjak izdela in sprogramira nov ključ.

Obraba

Kot vsak drug mehanizem se tudi avtomobilski ključ obrablja. Utori in zobci so lahko tako obrabljeni, da se ključ ne prilega več stikalu za zagon. Poškodovana je lahko tudi ključavnica ali pa samo stikalo za zagon. Velikokrat poči ohišje elektronskega avtomobilskega ključa. Lahko se pokvarijo tipke.

Napaka v povezavi

Včasih pa se pojavi napaka v povezavi ključa in krmilne enote motorja. Če ta ne sprejme signala vašega ključa, ga ne prepozna in motorja ne boste mogli zagnati. Težavo lahko odpravi spreten avtoelektrikar s ponovnim programiranjem ključa ali zamenjavo krmilne enote.

IMATE TEŽAVE Z AVTOKLJUČEM?

Obrnite se na Avtoelektriko Horvat. Ste izgubili ključ? Zmanjšajte si stroške in čas. Avtoelektrika Horvat vam nudi ugodno izdelavo novega.

POPRAVILO IN KODIRANJE AVTOMOBILSKIH KLJUČEV

Avtoelektrika Horvat nudi razna popravila avtomobilskih ključev (zamenjavo baterije, mikro stikal, gumbov in ohišja). Naši strokovnjaki pa so usposobljeni tudi za kodiranje ključev in uspešno odpravljajo napake v povezavi ključa in krmilne enote motorja. Z našim strokovnim znanjem bomo še tako zahteven ključ pripravili do pravilnega delovanja.

+38641716065 info@avtoelektrika-horvat.com