Popravilo alternatorjev

ALTERNATOR ZAGOTAVLJA ELEKTRIČNO ENERGIJO

Vsi porabniki elektrike v avtomobilu za svoje delovanje potrebujejo enosmerni tok. Alternator je tisti, ki pretvori izmenični tok v enosmerni. Z njim napaja vse električne porabnike v avtomobilu med delovanjem motorja. Odvečno električno shranjuje v akumulator in jo kasneje uporabi pri zagonu vozila, pri poslušanju radia in polnjenju mobilnega telefona pri ugasnjenem motorju.

Avtoelektrika Horvat svetuje

Za pravilno delovanje motorja, motorne in komfortne avtoelektronike mora alternator zagotavljati konstantno polnjenje akumulatorja. V nasprotnem primeru lahko vozilo obstane ali pa zaradi pomanjkanja električne energije odpovejo sistemi, kot so svetila, avtoklima, ventilacija, brisalci, radio in drugi porabniki. Na težave z alternatorjem vas bo opozorila lučka za akumulator na armaturni plošči. Svetujemo vam čimprejšnji obisk strokovnjaka.

NAJPOGOSTEJŠE OKVARE ALTERNATORJA

Znaki okvare alternatorja so velikokrat podobni znakom okvare akumulatorja. Če je napetost akumulatorja prenizka, je okvarjen alternator. Če je dovolj velika, pa je najverjetneje okvarjen akumulator.

Akumulator se ne polni

Najbolj očiten znak okvare alternatorja je, da se akumulator med vožnjo ne polni. Na odpoved alternatorja vas bo opozorila lučka z znakom akumulatorja na armaturni plošči. Takrat je velikokrat že prepozno za popravilo alternatorja. Upoštevajte tudi zatemnjeno opozorilno lučko akumulatorja in obiščite servis avtoelektrike.

Opozorilni znaki

Imate težave pri zagonu? Ste opazili utripanje, zmanjšano ali povečano svetilnost ter pogosto pregorevanje žarnic žarometov? Slišite mletje, brnenje in drobljenje ali piskanje v motornem prostoru? Se iz motornega prostora širi žveplov vonj? Se pojavljajo motnje v delovanju instrumentov na armaturni plošči? Ali avtoklima izgublja moč? Radiu občasno pojenja jakost zvoka? Čas je za popravilo alternatorja.

IMATE TEŽAVE Z ALTERNATORJEM?

Pripeljite vozilo k Avtoelektriki Horvat. Ne zapravljate čas. Čeprav se vam bo zdelo, da je težava v akumulatorju, je lahko napaka v alternatorju.

AVTOELEKTRIKA HORVAT
HITRA DIAGNOZA IN KAKOVOSTNO POPRAVILO

Izognite se nepotrebnim stroškom in zgubi časa. Diagnozo in odpravljanje težav z alternatorjem prepustite izkušenim strokovnjakom Avtoelektrike Horvat. Avtoelektrika Horvat nudi popravilo in obnovo vseh vrst alternatorjev ter dobavo vseh rezervnih delov in novih alternatorjev. Jamčimo za natančno diagnozo vira nepravilnosti, temeljit servis in kakovostno montažo.

+38641716065 info@avtoelektrika-horvat.com