KAJ SO PIŠKOTKI

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih strežnik pošlje spletnemu brskalniku, spletna stran pa jih nato shrani na uporabnikov računalnik ali pametno napravo.

Piškotki nam omogočajo, da vam lahko omogočimo čim boljšo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani.

Obstajajo različne vrste piškotkov. Nekateri piškotki prihajajo neposredno z naše spletne strani – »lastni piškotki«, nekateri piškotki prihajajo iz tretjih strani, ki se naložijo na naši spletni strani – »piškotki od drugod«.

Piškotki so lahko na vaši napravi ali brskalniku shranjeni različno dolgo. Sejni piškotki so iz vašega računalnika ali naprave izbrisani takoj, ko zaprete brskalnik. Trajni piškotki ostanejo shranjeni na vašem računalniku ali napravi dokler jih ne izbrišete ali dokler ne poteče njihov čas veljavnosti.

KAKO UPORABLJAMO PIŠKOTKE

Piškotke uporabljamo zato, da bolje razumemo obiskovalce spletne strani. Z uporabo piškotkov lahko optimiziramo in izboljšamo uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Uporabljamo naslednje piškotke:

  • • NUJNI PIŠKOTKI - ti piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.

NASTAVITVE PIŠKOTKOV

Obiskovalec spletne strani lahko spremeni in prilagodi rabo piškotkov v posameznih spletnih brskalnikih. Privzete nastavitve v večini brskalnikov zahtevajo dovoljenje za uporabo piškotkov. Če želite, lahko v svojem spletnem brskalniku blokirate naše piškotke. Opozarjamo vas, da zaradi blokiranja piškotkov spletna stran ne bo delovala pravilno ali enako učinkovito.

Spodaj so povezave do nekaterih spletnih brskalnikov, kjer lahko prilagodite rabo piškotkov:

SPREMEMBE PRAVILNIKA O PIŠKOTKIH

Ta Pravilnik o piškotkih stopi v veljavo z dnem 25.3.2022. V prihodnje lahko posodobimo ta pravilnik. Če bomo v tem pravilniku naredili ključno spremembo, vas bomo o tem obvestili, vseeno pa vas prosimo, da redno preverjate ta pravilnik, da boste na tekočem z najnovejšo različico Pravilnika o piškotkih.