Menjava in dobava akumulatorjev

BREZ AKUMULATORJA NI NIČ

Akumulator je elektrotehnična naprava za shranjevanje električne energije. V vašem avtomobilu je nepogrešljiv. Ima zasluge za hiter zagon in pravilno delovanje motorja ter vseh električnih porabnikov v vozilu. Sodobni akumulatorji so bolj vzdržljivi. Povprečna življenjska doba akumulatorja je 4 leta.

Krajši življenjski dobi akumulatorja poleg večjega števila porabnikov električne energije v sodobnih avtomobilih botrujejo vsakodnevna vožnja na zelo kratke razdalje. Prekratka vožnja ne zadostuje, da bi se akumulator lahko napolnil. Vsakih nekaj mesecev je potrebna vožnja na daljše relacije.

Avtoelektrika Horvat svetuje

Svetujemo vam redno preverjanje napetosti in kapacitete akumulatorja pred zimskim časom.

POGOSTE TEŽAVE Z AKUMULATORJEM

Strokovnjaki ocenjujejo, da več kot 80 % vseh težav, ki jih povezujemo s slabim akumulatorjem, izvira iz okvare polnilnega sistema v vozilu. Akumulator je nepogrešljiv del vozila. Ko se pojavijo težave z akumulatorjem, namenite temu večjo pozornost. Zaradi nedelujočega akumulatorja bo vaše vozilo obstalo.

Zimski mraz

Mraz slabo vpliva na kemične reakcije, ki potekajo v akumulatorjih, zaradi česar se počasneje polnijo. Zato si priskrbite dovolj zmogljiv akumulator. Pripravite se na zimsko sezono in hladnejše temperature. Če se bo akumulator popolnoma izpraznil, boste morali poiskati pomoč in s priklopom akumulatorja na drug avtomobil zagnati motor.

Električni mrk

Električni mrk avtomobila pogosto povzročajo ohlapni priključki in korozija. Korozija akumulatorja se kaže kot obarvani motni nanosi. V tem primeru je potrebno čiščenje oziroma menjava sponk akumulatorja. Če avtomobilski akumulator ni pravilno priključen, tvegate poškodbe akumulatorja in tudi svojega avtomobila.

Korozija

Redno vzdrževanje akumulatorja bo pomagalo zmanjšati korozijo. Ta je posebno škodljiva za svinčene akumulatorje in lahko skrajša njihovo življenjsko dobo. Korozija ovira pretok elektronov do priključnih sponk akumulatorja. Zato je pomembno, da korozijo odpravimo. Z zaščitno tekočino v razpršilu in barvi preprečimo prihodnje izbruhe korozije.

Človeški dejavnik

Čeprav se žarometi sodobnih avtomobilov izklopijo samodejno, ko se motor ustavi, je še vedno pogost razlog za izpraznjen akumulator pozabljivost. Če pustite prižgane smernike, notranjo luč ali predolgo polnite prenosne naprave, kot so mobilni telefoni ali potovalni hladilniki, se lahko akumulator kmalu popolnoma izprazni. Če se akumulator izprani, ne boste mogli zagnati motorja.

IMATE TEŽAVE Z AKUMULATORJEM?

Pripeljite vozilo k Avtoelektriki Horvat. Dobavili in zamenjali vam bomo akumulator z novim.

PO AKUMULATOR V AVTOELEKTRIKO HORVAT

V Avtoelektriki Horvat menjujemo in dobavljamo kakovostne akumulatorje. Če je čas za nov akumulator, vam bomo z veseljem svetovali, kakšen akumulator je najbolj primeren za vaš avto. Dobavljamo in prodajamo akumulatorje kakovostnih blagovnih znamk. Brezplačno poskrbimo tudi za star akumulator in ga predamo v ekološko razgradnjo.

+38641716065 info@avtoelektrika-horvat.com