Chip Tuning

CHIP TUNING ZA VEČ MOČI IN NAVORA

Če želite povečati moč svojega vozila, vam Avtoelektrika Horvat nudi tudi Chip tuning – programsko povečanje moči in navora. Pri tem zmanjšamo porabo in ohranimo zanesljivost motorja. Za posodobitev in optimizacijo motorne elektronike uporabljamo programska orodja priznane blagovne znamke Magic Motorsport Flex in tako zagotavljamo najvišjo kakovost storitve.

Chip tuning poveča pospeške in končno hitrost vašega avtomobila ter zmanjša porabo goriva. Kako? Z reprogramiranjem ali zamenjavo čipa v elektronski krmilni enoti za kontroliranje vbrizga goriva, tlaka turbine in časa vžiga. Tako lahko povečamo moč motorja do 35 %.

Avtoelektrika Horvat svetuje

Na spletu lahko najdete različne programe, s katerimi lahko sami opravite Chip tuning. To je zelo tvegano. Ta poseg vam močno odsvetujemo, saj takšno dejanje vodi v nepopravljive okvare motorjev. Gre za nepooblaščen poseg, za katerega ne boste mogli uveljaviti nobene garancije.

KAKO POTEKA CHIP TUNING

Za običajen Chip tuning ni potreben noben mehanski poseg. Potreben je le poseg v motorno elektroniko z uporabo OBD priklopa za diagnozo vozila.

  • 1. Pogoj za Chip tuning je brezhibno stanje vozila. Zato najprej odpravimo morebitne napake, ki jih odkrijemo.
  • 2. Opravimo testno vožnjo vašega vozila z originalnim krmilnim programom. Z motornega računalnika odčitamo podatke in naredimo varnostno kopijo originalnega krmilnega programa motorja.
  • 3. S programskimi orodji Flex priznane blagovne znamke Magic Motorsport optimiziramo krmilni program.
  • 4. Modificiran krmilni program posnamemo na računalnik motorja. Ponovno priklopimo vozilo na diagnostično napravo in nato opravimo testno vožnjo, da preverimo, ali je bil Chip tuning uspešen.

ŽELITE MOČNEJŠI MOTOR?

Pripeljite vozilo k Avtoelektriki Horvat. Povečali bomo hitrost vašega vozila in zmanjšali porabo goriva. S Chip tuningom bomo povečali moč motorja za kar 35%.

+38641716065 info@avtoelektrika-horvat.com